bg flag

uk flag

de flag

facebook logo googleplus logo twiter logo pinteres logo


Бар столове

Бар столовеБар столовете са специфична ниша в производството на мебели и не всеки проявява интерес към тях по простата причина, че не всеки има ресторант и хотел или пък бар-плот у дома.

Те обаче, както всякак друга мебел, си имате доста особености и тънкости и определено не е най-доброто решение да се впускате в покупки без да сте 100% сигурни от какво точно се нуждаете.

Според мястото, на което ще се използват, според тяхното предназначение и според материалите, от които са изработени, тези столове са изключително различни и трябва да помислите добре преди да се впускате в покупки.

Когато вече сте сигурни от какво с нуждаете, то със сигурност ще го намерите при нас в Метаксакис. Нашето разнообразие от подобни столове е доста внушително, особено на фона на високото качество, с което се гордеем.

Бар столове според мястото на ползване

Според предназначението си бар столовете биват два вида - създадени за ползване навън и за поставяне вътре в самото помещение. Съответно, те могат да бъдат доста различни, защото изискванията, които трябва да покрият са доста различни. Ето какво представляват двата различни вида и какво трябва да знаем преди да ги закупим:

За външно ползване

Бар столовете за външно ползване могат да бъдат изработени от различни материали, но в повечето случаи се набляга на материи, които не се влияят от външната среда. Обикновено това са различните типове метали, които обикновено представляват някаква неръждаема сплав. Обикновено се ползват и материали от типа на пластмасата. Тя също е много издръжлива във времето и устоява на слънце, вятър, дъжд и прах. Нейният недостатък е, че сравнително бързо остарява.

Има и материали, които се използват много по рядко. Един от тях е дървото. Макар че се ползва за плажни масички, то не е много предпочитано за столове на открито, защото съвсем скоро започва да се разваля хубавия външен вид. На практика, дървото във външна среда се ползва единствено когато се правят плажни барове и когато стареенето на дървесината не е проблем.

За вътрешно ползване

Когато става дума за бар столове за ползване на закрито, тогава изборът е доста по-голям. В тези случаи се прибягва обикновено и до смесване на различни типове материали, защото средата е защитена от влиянията на околната среда.

Обикновено във затворени помещения се подбира дизайн, който в конкретния случай подхожда възможно най-добре на обстановката в конкретния бар, клуб или ресторант. В повечето случай няма пречка да се използват и текстилни тапицерии за покритие на седалките, което навън обикновено не е възможно.

Бар столове според материалите на изработка

Според нуждите на клиента, Метаксакис предлага голямо разнообразие от бар столове в зависимост от материалите на изработка. Това оказва влияние не само на начина, по който те изглеждат, но също така се отразява и на цената, като съответно разликите могат да са доста сериозни.

  • Дърво

Дървото е много предпочитан материал за изработката на мебели, но не е толкова популярен при производството на бар столове. Ние от Метаксакис имаме някои предложения в тази насока, които определено носят атмосфера и усещане за качество и елегантност, но във всеки случай трябва да се следва индивидуален подход при преценката дали дървото е подходящ материал за целта или не.

  • Метал

Металът се среща много по-често при производството на този вид мебел. Обикновено се използва за поставяне на открито, например край басейн или бар под открито небе. Недостатък на желязото е, че корозира, а това лесно може да се предизвика при условие, че се използва навън, на открито.

  • Алуминий

Алуминият е алтернатива на желязото, но се възприема като доста по-добрия вариант. То има сходни качества, но с тази голяма разлика, че няма как да корозира, независимо дали е изложено на неблагоприятни метеорологични условия или не. Алуминият изглежда също така доста по-добре и е по-лек, така че ние от Метаксакис горещо го препоръчваме като много добър материал за производство.

  • Пластмаса

Пластмасата може да се използва без проблем както на открити, така и на закрити пространства. Тя лесно изсъхва, лесно се почиства и изглежда добре докато е в добро състояние. Основният проблем при пластмасовите изделия е, че тяхната продължителност на живот е сравнително кратка.

  • Комбинирани

Най-предпочитани и популярни са комбинираните бар столове. Те са много удобни поради това, че различните им части се изработват от различни материали. Така например, частите, които са изложени на по-голямо напрежение и натоварване могат да се изработят от метал или алуминии, докато седалките и облекалките могат да са от по-малко здрав, но по-приятен на допир материал, като например пластмаса и текстил.


Метаксакис банер мебели за вашия бизнес