bg flag

uk flag

de flag

facebook logo googleplus logo twiter logo pinteres logo


Новини

Начало » Новини » Социална отговорност


Социална отговорност

Социална отговорност

Уважаеми клиенти и партньори,

В тази страница искам да ви запознаем с дейностите, които подкрепяме, не толкова като фирма/марка, а като ХОРА. В крайна сметка фирмите/марките са само средства, с които можем да помогнем на хората, които нямат нашето щастие, удобства, възможности и т.н. Само когато хората са обединени постигат велики неща. За нас е изключително важно да действаме заедно като общество. В следващите редове няма да прочетете помпозни думи и словосъчетания изтъкващи колко сме велики, значими, колко помагаме, колко сме социално отговорни и т.н. Ние имаме за цел да споделим желанието ни да направим заобикалящият ни свят по-добър и светъл. Надяваме се, че ще запалим искрата на състраданието и добротата и във вашето сърце.

След като почти се изгубихме в безкрайното море от зов за помощ и съпричастие, ние решихме да подпомагаме активно следните каузи (финансово и с безвъзмезден труд):

 

ПОДКРЕПА ЗА САМОТНИТЕ МАЙКИ!

Жените в неравностойно положение са една от рисковите групи, застрашени от социална изолация и бедност. Станали родители преждевременно, уплашени от това, че няма на кого да разчитат, изоставени от своите семейства и мъже, тези жени изпадат в изключително трудна ситуация. Често те се изправят и пред тежките въпроси да родят или не своето дете, да го отгледат сами, или да го оставят в институция.

http://caritas.bg/kauzi/samotni-mayki/

 

ШАНС ЗА ИСТИНСКО ДЕТСТВО И РАЗВИТИЕ!

Децата са една от най-уязвимите групи, изложени на риск от бедност и социална изолация. Бедността сред децата не се изразява само в липсата на пари. Тя е и липсата на добри условия на живеене, на възможност за добро и качествено образование и достъп до адекватни здравни грижи. Общоприето е, че ранната детска възраст е най-критичната фаза в развитието на човека и че бедността в тази възраст може да увреди децата психологически, физически и емоционално.

http://caritas.bg/kauzi/detsa/

 

ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЖИВЯНА ДОСТОЙНО!

Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща. Пътят, който е изминал досега, е достоен за уважение. Емоциите, които е изживял, са нашият житейски урок. Неговата лична история е историята на нашето съзряване. Затова поискайте да я научите. И я чуйте със сърцето си.

http://caritas.bg/kauzi/vazrastni-hora/

До момента кампаниите (данните са за 2016) са помогнали на:

  1. 62 жени и на техните деца (общо 158 деца)
  2. Ежедневни специализирани грижи и занимания на 158 деца, младежи и възрастни хора с увреждания, 442 деца в риск и близо 300 деца бежанци.
  3. Здравни и социални грижи в домовете на 470 болни възрастни хора.
  4. 102 възрастни хора в нужда получаваха ежедневно в домовете си топла храна, занимания по интереси и социално консултиране.

С всяка ваша поръчка вие ни помагате да сбъднем повече мечти, да зарадваме повече хора и най-вече да помогнем на по-голям кръг хора.

» Всички новини

Метаксакис банер мебели за вашия бизнес